Ohje: Miestiskelyn ABC (englannin kielinen, The Navigators)

Ps.1:1-3 "Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin, ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa, vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin. Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan."

Mietiskele Raamatun sanaa! 

Mitä Sanan mietiskely voisi tarkoittaa? Psalminkirjoittaja antaa hyödyllisen vihjeen (Ps. 1:1–2): ”Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin, ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.”
Mietiskeleminen tarkoittaa tutkistelua, ajattelemista ja asian uudelleen ja uudelleen pohtimista. Se on oikeastaan märehtimistä. Lehmähän ahmii ensin vatsaansa suuret määrät heinää, mutta sen jälkeen se alkaa uudelleen, kaikessa rauhassa, jauhaa jo kerran syömäänsä. Se märehtii nauttimaansa – vai pitäisikö sanoa, että se mietiskelee.
Raamatun sanan mietiskely auttaa syventymään siihen. Jossakin vaiheessa uusi totuus alkaa nousta esiin. Sellaisina hetkinä joutuu usein ihmettelemään, kuinka tuotakaan asiaa ei ole aikaisemmin huomannut, vaikka se nyt näyttää olevan esillä niin selkeästi. Märehtiminen auttaa ymmärtämään Raamatun totuuksia uudella ja tuoreella tavalla. Sen hyvä puoli on siinäkin, että se voi tapahtua missä vain, jopa työpäivän lomassa tai ruokaa nauttiessa.  

Jukka Norvanto

Raamattu läpi vuodessa

Raamattu läpi vuodessa

Tämän ohjelman avulla luet Raamatun lävitse vuoden aikana.